Ben daha çok bu soruyu sorabilecek arkadaşlarıma bir cevap mahiyetinde açmak istedim aslında. Kendi fikrimi belirteceğim daha çok.
Şimdi F16XL nedir? Bu arkadaş Block 10 kasasına Block 30 niyeti koyulup Block 50 teknolojisiyle donatılmış F15E rakibi bir protototip olarak tasarlanmıştır. Uçuş profili F16A’dansa F2A ve J35 serisi arasında olacaktır. Teknik olarak atik bir hava freni. Radarı güçlü ancak block 60 ile gelen HMD’ye sahip değil.Ana avantajı düşük hızlarda manevra kabiliyeti, nose authority ve düşük stall hızı olacaktır. F16C’den yavaş olacaktır hem en yüksek hız hem de hızlanma olarak.
Silahları yönünden biraz özel bir araç. 9M taşımaması büyük bir negatif bana kalırsa çünkü 9L ve 9M kitap üstünde aynı görünse de o IRCCM ciddi fark yaratıyor özellikle arkadan yapılan atışlarda. Aynı anda Aim120A ve AGM taşıması kara savaşları için iyi bir aday yapıyor ama F15E F18E gibi missile truck olarak tanımlanan dostlarıyla kapışamayacaktır. Yine de kendine has bir klasmanda.
Satılmalı mı oynanmalı mı kısmına gelirsek… Bana kalırsa satılabilir bir araç. F14A IRIAF kadar popüler olmasa da WTnin hava savaşı modu için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Özellikle 13.0da kalırsa. Eğer 13.3 veya 13.7ye çıkarılırsa tamamen geçersiz kalır bu argüman çünkü doğrudan toptier içine giriyorsunuz ve özellikle 13.7 ile her maç Eurofighter ve Rafaleler sizi zevkle elleyecektir. 13.3 belki tolere edilebilir. Şahsen satmak fikrindeyim ve ona göre 750k puanı kasmayı umuyorum. Yapamazsam sadece aracı açarsam da üzülmem ama. Benzer araçlara bakarsak tahmini olarak 100 120 dolar bandında satışı olacağını umuyorum. Ancak eğer insanlar reddit’i dinleyip kasmazsa az sayıda kupon olursa daha üstlere de gelebilir. F14D kadar olmasa da ikonik bir araç hala.